مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ازدواج با شخصيت خودشيفته امكان پذير است؟ اهميت امر ازدواج بر هيچ كسي پوشيده نيست. ازدواج پيوندي عاطفي و جنسي است كه كانون نهاد خانواده و محل رشد اعضايش محسوب مي‌شود. بنابراين مي‌توان گفت مهم‌ترين تصميم هر فرد در زندگيش تصميم ازدواج است. يكي ازملاك‌هاي حائز اهميت در انتخاب شخص مناسب براي ازدواج، سلامت روان و شخصيت طرف مقابل است.

اگر در دوران آشنايي و نامزدي شك كرديد يا متوجه شديد كه فرد مورد علاقه‌تان مبتلا به شخصيت خودشيفته است چه بايد بكنيد؟ ادامه دهيد يا رابطه‌تان را با او به پايان برسانيد؟ ازدواج با شخصيت خودشيفته چه پيامدهايي را به همراه دارد؟ آيا ازدواج با شخصيت خودشيفته ازدواج صحيحي است؟ در صورت اقدام درمان نتيجه مورد نظر را خواهيد گرفت؟ 

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت خودشيفته و ازدواج با شخصيت خودشيفته مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: ازدواج با شخصيت خودشيفته | 3 مشكل در ازدواج خودشيفته ها

ازدواج با شخصيت خودشيفته

اگر قصد ازدواج با شخصيت خودشيفته را داريد؛ بايد خود را براي رابطه با دشواري هاي زياد آماده كنيد. بايد اين موضوع را درك كنيد كه فرد مقابل شما كه به اختلال خودشيفته مبتلا است، از رابطه سالم و روابط بين فردي قوي برخوردار نيست. زيرا اين اختلال در دسته اختلال شخصيت شناختي قرار دارد.  ازدواج مهم ترين انتخاب هر فرد در زندگي است كه اگر عاقلانه نباشد؛ فرد را تا ساليان سال اسير خود خواهد كرد.

ازدواج با شخصيت خودشيفته شما را به يك فرد بله قربان گوي كامل تبديل مي‌كند. و شما بايد تمامي انتظارات فرد از زندگي را برآورده كنيد. شيوع اين اختلال كمتر از 1 درصد است و ريشه ژنتيكي دارد. و فراواني اين اختلال در زنان و مردان به يك اندازه است. در اين مقاله راجع به ازدواج با شخصيت خودشيفته توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

تعريف شخصيت خودشيفته و نشانه هاي آن

اختلال شخصيت يك الگوي پايدار از رفتار و گفتار است كه به طور اشكار با مقياس‌هاي فرهنگي و اجتماعي مغايرت دارد. اختلال شخصيت خودشيفته يا Narcissistic Personality disorder اختلالي است كه نشانه‌هاي اصلي و بارز آن خودبزرگ بيني، نياز بيش از اندازه به دريافت تحسين و توجه، احساس توهم‌آميز برتري نسبت به ديگران و فقدان همدلي است.

او واقعيت را طوري تحريف و تفسير مي‌كند كه به نفع خودش تمام شود، احساس خاص و بي همتا بودن دارد و از افراد ديگر براي رسيدن به خواسته‌هاي خود بهره‌كشي مي‌كند. كه ازدواج با شخصيت خودشيفته با اين شرايط دشوار است.

او انتقاد مي‌كند ولي انتقاد نمي‌پذيرد، از خودش تعريف مي‌كند و در عين حال به جنبه‌هاي مثبت بقيه افراد بي توجه است. از همه انتظار كامل بودن دارد در حالي كه خودش كامل نيست. اعتماد بنفس اطرافيانش را پايين مي‌آورد و به آن‌ها حس بي ارزشي مي‌دهد.

تصوير خوبي از خود ندارد و براي اينكه احساس منفي به خودش را از بين ببرد، از طريق راه‌هاي نادرست عزت نفسش را تقويت مي‌كند. در ازدواج با شخصيت خودشيفته تمام اين ويژگي ها موجب آزار شما خواهد شد.

ازدواج با شخصيت خودشيفته | قبل از برچسب زدن مطمئن شويد

بسيار مهم است كه بدانيد شيوع شخصيت خودشيفته چندان زياد نيست و نمي‌توان هر كسي كه كمي صفت خودشيفتگي در خود دارد را مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته دانست. قبل از برچسب زدن با مراجعه به روانشناس و مشاور از صحت اين موضوع اطمينان حاصل كنيد. اگر قبل از به يقين رسيدن شريكتان را متهم كنيد، اثرات بدي روي روحيه او و كيفيت رابطه‌اش با شما خواهد گذاشت. صبور باشيد و از كمك متخصص بهره‌مند شويد. احتياط را در ازدواج با شخصيت خودشيفته فراموش نكنيد

رابطه عاشقانه با فرد خودشيفته

شخصيت خودشيفته آنچنان قادر به درك عشق نيستند چون جز خودشان كس ديگري را لايق محبت نمي‌دانند. شما با عشق وارد رابطه خواهيد شد اما آنان با تظاهر به عشق. آن‌ها نه تنها در روابط عاطفي با جنس مخالف بلكه درهمه روابط بين فردي‌شان سطحي هستند.

تمامي ويژگي‌هاي عمومي شخصيت خودشيفته در ازدواج هم صدق مي‌كند؛ حتي به شكل ملموس تر و با شدت و حدت بيشتر. در فرد خودشيفته جنبه مشكلات بين فردي پررنگ‌تر از مشكلات درون فردي مي‌باشد و رابطه زناشويي بهترين مكان براي بروز آن‌هاست.

همان طور كه اشاره شد خودشيفته‌ها در برقراري ارتباط صميمانه با ديگران دچار مشكل هستند و مهم‌ترين قرباني همسران آ‌ها خواهند بود. زيرا يكي از اركان اصلي عشق وجود صميميت بين دو طرف است. در واقع ازدواج تبديل شدن دو من به ما است و شخصيت خودشيفته از اين ما بودن فرار مي‌كند و شما هيچگاه نمي‌توانيد با او صميمي شويد.

جذابيت خودشيفته ها بعنوان يك دام عمل مي‌كند

رابطه با يك نارسيست بسيار هيجان انگيز است. احتمالا او تا سال‌هاي طولاني براي شما جذاب خواهد ماند. مشخصه اصلي شخصيتش خود برتربيني است پس رفته رفته اين باور به شما هم سرايت پيدا خواهد كرد كه گويا بهترين همسر جهان را داريد. آن‌ها معمولا خوش‌مشرب، دوست داشتني، داراي دايره روابط گسترده و جاه طلب هستند.

اما در كنار اين‌ها، ويژگي‌هاي تاريك شخصيتشان مانند خودمحوري، سردي احساسي، دغل بازي و بي‌وفايي هم به احتمال قوي در آن‌ها وجود دارد. طبيعتا در آغاز رابطه فقط خوبي‌ها را مي‌بينيد ولي هرچه به سمت آينده پيش برويد متوجه چيزهاي غيرقابل تحمل و به شدت آزاردهنده در او مي‌شويد.

مشكلات ازدواج با شخصيت خودشيفته

با توجه به ويژگي‌هاي شخصيتي خاص شخصيت خودشيفته، ازدواج با او مشكلاتي را به همراه دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

🔹 رقابت جويي در ازدواج

شما اين عبارات را بسيار از او خواهيد شنيد: خانه من، شغل من، پدر و مادر من، تفريحات من و… . فرد خودشيفته به طور مداوم شما و فرزندتان را به رقابت با ديگران تشويق خواهد كرد. او با شما هم در رقابت خواهد بود و خانه امن‌تان را به ميدان مسابقه و جنگ بدل خواهد كرد.

حتي ممكن است همسرتان در ازدواج با شخصيت خودشيفته با فرزندان خود نيز همين رفتار را داشته باشد. حال آن كه مشخصه خانواده سالم تعامل و همدلي اعضاي آن با هم است است و رقابت در بستر خانواده كمترين معنا را دارد.

🔹 ازدواج با شخصيت خودشيفته | سلطه طلبي در ازدواج

قوانين تعيين شده فقط در مورد شما اعمال مي‌شوند و او هيچ محدوديتي ندارد. خيلي راحت شما را در حاشيه قرارداده و به خواسته‌ها و حق و حقوتان  بي توجه خواهد بود. در ازدواج با شخصيت خودشيفته او اصلا شما را به حساب نخواهد آورد و به سلايق و علايقتان توهين خواهد كرد. برنامه‌هاي زندگي مشترك‌تان بايد تحت نظر او رهبري شود و شما حق هيچ اظهار نظري را نداريد. در اين موارد ممكن است كار به اعمال زور از طريق فحاشي و درگيري فيزيكي هم كشيده شود.

🔹 پيش بيني خيانت و تعهد

احتمال خيانت در ازدواج با شخصيت خودشيفته بالاست. خيانت در زندگي زناشويي به معناي هرگونه ارتباط خارج از چهارچوب جنسي و عاطفي زن يا مرد متاهل با فرد ديگر از جنس مخالف است. پژوهش‌ها نشان دهنده رابطه مثبت و معنا دار بين شاخص خيانت و خودشيفتگي هستند.

از آنجا كه به دليل دست بالا فرض كردن خود تنها نيازهاي شخصيش را مي‌بيند، گمان مي‌كند حتما بايد آن‌ها را برآورده سازند حتي اگربا اين كار به شريك زندگيش آسيب بزند.

ممكن است پس از ارتكاب خيانت بگويد ديگران عاشق من مي‌شوند و من تقصيري ندارم! يا ايرادات ناروايي را به شما نسبت بدهد تا شما و خود را توجيه كند.

از طرفي ممكن است خطر ديگري هم زندگيتان را تهديد كند وآن اينكه شما هم به دليل برآورده نشدن انتظارات و نيازهاي خود در رابطه دست به خيانت زده و تعهدتان را بشكنيد. در نتيجه اين اتفاقات زندگي‌اي را پيش رو داريد كه در آن طلاق عاطفي رخ داده و هر زوج براي خود رابطه فرازناشويي و موازي‌اي دست و پا كرده است.

🔹 محبت هاي غير اصيل در ازدواج با شخصيت خودشيفته

يكي از مشكلات ازدواج با شخصيت خودشيفته، محبت هاي غير اصيل است. شخصيت خودشيفته انتظار دارند كه هميشه مورد تقدير ديگران قرار بگيرند. ابراز علاقه و محبت هاي آنها اصيل نيست و براي ارضاي نيازهاي خود اين كار را انجام مي‌دهند.

🔹 رفتار پرخاشگرانه در صورت عدم تائيد

در ازدواج با شخصيت خودشيفته اگر او را مورد تائيد قرار ندهيد، شاهد رفتار پرخاشگرانه خواهيد بود. آنها به دليل اينكه خود را بدون عيب و نقص مي‌دانند؛ در برابر بي توجهي هاي همسر بسيار عصباني خواهند شد.

🔹 احساس طرد شدگي در ازدواج با شخصيت خودشيفته

از مشكلات ازدواج با شخصيت خودشيفته مي‌توان به احساس طرد شدگي اشاره كرد. شخصيت خودشيفته احساس همدلي و همدردي ندارند و توانايي مشاهده دنيا از زاويه ديد شما را ندارند. بنابراين در ازدواج با دختر يا پسر خودشيفته شخص مقابل احساس طرد شدگي خواهد كرد.

🔹 رشد دهنده همسر نيستند

ازدواج با شخصيت خودشيفته همراه با رشد نيست! شخصيت خودشيفته خيلي حسود هستند و نمي‌توانند اطرافيان خود را موفق ببينند. هرگز رشد دهنده همسر نيستند و دوست دارند خودشان برتر باشند.

🔹 عدم قبول اشتباه

عدم قبول اشتباه از ديگر مشكلات ازدواج با شخصيت خودشيفته است. شخصيت خودشيفته مسئوليت اشتباه هاي خود را نمي‌پذيرند و هميشه قصد دارند كه مسئوليت خود را گردن شخص ديگري بي‌اندازند.

🔹 عدم پيشرفت در زندگي

از ديگر مشكلات ازدواج با شخصيت خودشيفته؛ عدم پيشرفت در زندگي است. شخصيت خودشيفته به دليل اينكه خودشان را خيلي دوست دارند، هميشه در حال خيال بافي راجع به زندگي خود هستند. هميشه احساس مي‌كنند كه بايد به خودشان رسيدگي كنند و براي زندگي مشترك هيچ كاري انجام نمي‌دهند.

ازدواج با شخصيت خودشيفته | چگونه با همسر خودشيفته رفتار كنيم؟

توجه داشته باشيد كه در ازدواج با شخصيت خودشيفته شما بايد مراقب سلامت رواني خود باشيد و اجازه ندهيد رفتارهاي مخرب او رويتان تاثيرات گسترده‌اي بگذارد. براي رابطه حد و مرز تعيين كنيد. اگر گفتاريا كرداري مبني برهمدلي با ديگران و اهميت به آن‌ها بروز داد، حتما او را مورد تشويق قرار دهيد.

احساسات و انتظارات خود را واضح و صادقانه بيان كنيد اما از بحث و جدل با شخصيت خودشيفته دوري نماييد. به او نشان دهيد كه شما هم توانايي‌هاي خودتان را داريد و خود را دست كم نگيريد. در آخراو را همان طور كه هست پذيرا باشيد چون ممكن است تغيير نكند.

ازدواج با شخص خودشيفته، بله يا خير؟

حتي اگر پس از مراجعه به متخصص، تشخيص داده شد كه نامزدتان مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته است باز هم نمي‌تواند براي شما تعيين تكليف كند. توصيه مي‌شود كه قبل اين تصميم‌گيري با يك روانشناس مشورت كنيد تا از تمام مواردي كه در انتظارتان است آگاه شويد و با اطمينان تصميم بگيريد.

اگر رابطه‌تان ختم به ازدواج شد، مسئوليت‌ها و تبعات احتمالي تصميم خود را به طور كامل پذيرا باشيد و از او تعهد بگيريد كه روند درمانش را تحت نظر درمانگربه طورمنظم ادامه دهد.

كلام آخر

ازدواج با شخصيت خودشيفته سختي ها و دشواري هاي زيادي را به همراه دارد. افرادي كه شخصيت خودشيفته دارند، به دليل رفتارهاي اغوا كننده؛ راحت مي‌توانند ديگران را جذب خود كنند. اما زماني كه وارد رابطه با شخصيت خودشيفته شويد، زندگي خوب و راحتي نخواهيد داشت و بايد از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت خودشيفته و ازدواج با شخصيت خودشيفته مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: ازدواج با شخصيت خودشيفته | 3 مشكل در ازدواج خودشيفته ها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/16  ] [ ۱۱ ] [ newmiind ] [ ]

درمان شخصيت خودشيفته مانند درمان ساير اختلالات شخصيت، چالش‌ها و مشكلات بسياري را براي درمانگر به همراه خواهد داشت. با توجه به اينكه مبتلايان به شخصيت خودشيفته نسبت به وضعيت خود بينشي ندارند معمولاً براي درمان نيز اقدامي انجام نمي‌دهند و حضور آن‌ها در مراكز مشاوره مي‌تواند به دليل اصرار اطرافيان و يا مشكلات ثانويه‌اي نظير بروز آسيب‌هايي در روابط اجتماعي فرد اتفاق افتاده باشد.

 

صرف‌نظر از علت مراجعه، درصورتي كه متخصصين روانشناسي به تشخيص اين اختلال در فرد برسند مي‌توانند اقدامات لازم براي درمان را شروع كنند. هرچه اين ويژگي‌ها براي مدت طولاني‌ تري در فرد باقي بمانند امكان تغيير دادن آن‌ها كاهش پيدا خواهد كرد. در نتيجه در صورتي‌ كه با نشانه‌هاي اين اختلال در خود يا فرد ديگري مواجه شديد هرچه سريع‌ تر براي درمان شخصيت خودشيفته اقدام نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت خودشيفته مي توانيد از طريق تلفن 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين و مجرب ترين متخصصان كودك و نوجوان در كلينيك تخصصي ذهن نو ارتباط برقرار كنيد.

منبع: درمان شخصيت خودشيفته

درمان شخصيت خودشيفته

همه ما با افراد خودشيفته روبرو شده ايم. گاهي اين خودشيفتگي به قدري افراطي و زياد است كه اطرافيان را مورد آزار و اذيت قرار مي‌دهد. افرادي كه به اختلال شخصيت خودشيفته مبتلا هستند، خود را برتر از همه مي‌دانند و به دنبال اجراي نمايش هستند. حتي اين افراد انتظارات غير معمولي از ديگران دارند و بيشتر مواقع در حال تحقير ديگران هستند. اما خودشان هرگز افراد انتقاد پذيري نيستند. به همين دليل است كه درمان شخصيت خودشيفته از واجبات است. زيرا اين افراد با رفتارهايي كه از خود نشان مي‌دهند، ديگران را اذيت مي‌كنند. براي درمان روش هاي مختلفي وجود دارد كه پيشنهاد مي‌كنيم براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد.

كدام شخصيت هاي خودشيفته نياز به درمان دارند؟

به‌طوركلي اختلالات شخصيت به معناي ويژگي‌هاي شخصيتي هستند كه از نوجواني يا اوايل بزرگ‌سالي در فرد نمايان مي‌شوند و با توجه به تفاوتي كه از رفتار معمول جامعه دارند مشكلاتي را براي فرد به همراه خواهند داشت. و حتما بايد درمان شود. شخصيت خودشيفته نيز يكي از انواع اين اختلال است كه اصلي‌ترين ويژگي آن خود دوستي بيش‌ازحد است. اين افراد به قدري باعث آزار ديگران مي‌شوند كه همه به دنبال درمان شخصيت خودشيفته هستند.

علاقه اين افراد به خودشان باعث بروز خطاي فكري مي‌شود كه به آن خودبزرگ‌بيني مي‌گويند. خودبزرگ‌بيني به اين معناست كه فرد بي‌دليل خود را بالاتر از ديگران و سزاوار دريافت امتيازات ويژه‌اي مي‌داند. اين موضوع باعث مي‌شود كه آن‌ها معمولا در شرايطي كه در مركز توجه نباشند احساسات منفي نظير خشم را تجربه كنند و يا ديگران را مورد بهره‌كشي قرار دهند. حسادت يكي ديگر از ويژگي‌هاي شخصيت خودشيفته است كه به دليل خودبزرگ‌بيني ايجاد مي‌شود و به اين معناست كه فرد احساس مي‌كند هيچ‌كس نبايد در جايگاهي برتر و بالاتر از او قرار بگيرد.

بهترين درمان شخصيت خودشيفته

براي درمان شخصيت خودشيفته روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه در ادامه آن‌ها را با يكديگر بررسي خواهيم كرد. درمانگران مي‌توانند با توجه به وضعيت فرد، ميزان پذيرش وي و همين‌طور نوع مشكلاتي كه در زندگي او ايجاد شده يكي از اين روش‌ها را انتخاب نمايند و يا از مجموعه آن‌ها استفاده كنند. بينش پايين فرد نسبت به اختلالي كه دارد و همين‌طور باور وي به توانمندي خود معمولاً مي‌تواند دشواري‌هاي بسياري را در فرايند درمان ايجاد نمايد.

📌 درمان شناختي – رفتاري

يكي از اصلي‌ترين روش‌هايي كه براي درمان شخصيت خودشيفته مورداستفاده قرار مي‌گيرد درمان شناختي-رفتاري است. در اين درمان به فرد كمك مي‌شود تا باورهاي اشتباهي كه در مورد بي‌نقص و عالي بودن خود دارد را كنار بگذارد و باورهاي سازنده‌تري را جايگزين آن‌ها نمايد. علاوه بر اين حساسيتي كه اين افراد به ارزيابي شدن از جانب ديگران دارند نيز در اين درمان موردبررسي قرار مي‌گيرد. در درمان شناختي-رفتاري علاوه بر ارزيابي باورهاي ناكارآمد در اين افراد رفتارهاي نامناسب آن‌ها نيز موردبررسي قرار گرفته و رفتارهاي صحيح‌تري جايگزين آن‌ها خواهند شد.

📌 روش‌ هاي آرام‌ سازي براي درمان شخصيت خودشيفته

استفاده از تكنيك‌هاي آرام‌سازي معمولاً مي‌تواند جزئي از فرايند درمان شخصيت خودشيفته باشد. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه چنانچه مورد ارزيابي و انتقاد قرار گرفت و يا توجهي را كه انتظار داشت از ديگران دريافت نكرد به‌جاي عصبانيت و بدرفتاري با استفاده از اين تكنيك‌ها خود را آرام كرده و رفتار نامناسبي نشان ندهد.

📌 درمان‌ هاي هيجان مدار

از ديگر روش هاي درمان شخصيت خودشيفته، درمان هاي هيجان مدار است. يكي از نقاط ضعف اصلي بيماران مبتلا به شخصيت خودشيفته اين است كه آن‌ها توانايي درك احساسات ديگران و همدلي با آن‌ها را ندارند. درمان‌هاي هيجان مدار به اين افراد كمك مي‌كند تا با احساسات و هيجانات ديگران آشنا شوند و توانايي همراهي و همدلي با آن‌ها را پيدا كنند.

📌 درمان شخصيت خودشيفته با دارو درماني

هيچ داروي خاصي براي درمان شخصيت خودشيفته وجود ندارد بااين‌حال درصورتي‌كه درمانگر احساس كند بيمار در زمينه‌هاي خاصي نياز به استفاده از دارو دارد مي‌تواند از اين شيوه درماني نيز براي بهبود شخصيت خودشيفته استفاده كند.

📌 خانواده‌ درماني

علاوه بر شخصيت خودشيفته اطرافيان وي نيز ازجمله افرادي هستند كه مي‌بايست در جلسات درماني شركت داشته باشند. حضور خانواده در درمان شخصيت خودشيفته معمولاً با دو هدف صورت مي‌گيرد. يكي از اين اهداف اين است كه درمانگر وظيفه دارد آگاهي اعضاي خانواده را درباره شخصيت خودشيفته و همين‌طور شيوه برخورد با فردي كه دچار خودشيفتگي است را افزايش دهد. درصورتي‌كه آگاهي خانواده در اين زمينه افزايش پيدا كند آن‌ها توانايي بيشتري براي مديريت شرايط خواهند داشت و درنتيجه احتمال بروز تنش ميان اعضا كاهش پيدا مي‌كند.

علاوه بر افزايش آگاهي خانواده، مبتلايان به شخصيت خودشيفته معمولا آسيب‌هاي روحي بسياري را تجربه خواهند كرد. آن‌ها معمولاً به دليل بدرفتاري و بي‌توجهي‌هاي مبتلايان به شخصيت خودشيفته مشكلاتي نظير افسردگي و يا ضعف اعتمادبه‌نفس را تجربه مي‌كنند. استفاده از جلسات خانواده‌درماني به اين افراد كمك خواهد كرد تا سلامت روحي خود را حفظ كنند. 

📌 روان درماني با محوريت انتقال (TFP)

يكي از روش هاي درمان شخصيت خودشيفته، رواندرماني با محوريت انتقال است. اين روش درماني با يك قرارداد درماني كلامي آغاز مي‌شود. اين افراد اهداف خود را به خاطر مي‌آورند و بر آنها متمركز مي‌شوند. و روان درمانگر با كمك ارتباط با بيمار شروع به درمان او مي‌كند.

📌 درمان متمركز بر طرحواره

از ديگر روش هاي درمان شخصيت خودشيفته، درمان متمركز بر طرحواره است. در اين روش درماني به افراد مبتلا كمك مي‌شود تا طرح ناسالم ذهن خود را جايگزين طرح سالم كند. اين افراد دائم در حال برداشت هاي منفي از خود و ديگران هستند. به همين دليل اين روش مناسب است.

📌 درمان مبتني بر ذهن

يكي از روش هاي درمان شخصيت خودشيفته، درمان مبتني بر ذهن است. اين روش به افراد كمك مي‌كند تا با دقت بر افكار و احساست ديگران، اعمال خودشان را منعكس كنند و ارتباط رواني بگيرند.

بي‌ توجهي به درمان شخصيت خودشيفته

در اين قسمت به اين سؤال پاسخ خواهيم داد كه درمان شخصيت خودشيفته چه اهميتي دارد و در صورت بي‌توجهي به درمان چه پيامدهايي در انتظار فرد خواهد بود؟ به‌طوركلي مبتلايان به اختلالات شخصيت، اعتقادي به ويژگي‌هاي اخلاقي ناسازگار خود ندارند و به همين خاطر اقدامي نيز براي درمان آن انجام نخواهند داد. اين درحاليست كه رفتارهاي آن‌ها معمولاً باعث عذاب و ناراحتي در اطرافيان شده و مشكلاتي را براي آن‌ها ايجاد مي‌كند. به همين خاطر توجه به درمان شخصيت خودشيفته باعث خواهد شد كه روابط آن‌ها با اطرافيان شرايط بهتري پيدا كرده و بسياري از مشكلات در روابط ميان فردي بيمار كاهش مي‌يابد.

براي آشنايي با نحوه ترغيب براي درمان شخصيت خودشيفته حتما مقاله برخورد با خودشيفته ها را بخوانيد. اگر چه مبتلايان به اختلال شخصيت خودشيفته معمولا به‌عنوان افرادي مغرور و بي‌احساس شناخته مي‌شوند بااين‌حال آن‌ها در درون خود احساسات ضدونقيضي را تجربه مي‌كنند كه حجم زيادي از انرژي رواني آن‌ها را صرف خود مي‌كند. درصورتي‌كه شخصيت‌خودشيفته فرد درمان شود؛ انرژي رواني آن‌ها به‌جاي تمركز بر اثبات خود به‌عنوان بهترين فرد، صرف امور سازنده‌تري شده و درنتيجه بهره‌وري وي افزايش پيدا مي‌كند.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد، اختلال شخصيت خودشيفته باعث آزار ديگران مي‌شود. دائم در حال انتقاد از ديگران است اما خودش علاقه اي به شنيدن صحبت و انتفاد ديگران ندارد. به همين دليل اطرافيان نزديك چنين افرادي هميشه در حال اذيت هستند. درمان شخصيت خودشيفته را خانواده هاي مبتلا به اين اختلال بايد جدي بگيرند. براي درمان نيز حتما از روانشناس و مشاورين متخصص در اين زمينه راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تخصصي در خدمت مراجعين عزيز است. شما مي‌توانيد به صورت حضوري و تلفني از خدمات مشاوره ذهن نو استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت خودشيفته مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

بهترين روش براي درمان شخصيت خودشيفته كدام است؟

روش‌هاي مختلفي براي درمان شخصيت خودشيفته وجود دارد كه درمانگر با توجه به شرايط فرد مي‌تواند يكي از آن‌ها يا تركيبي از اين روش‌ها را انتخاب كند. بااين‌حال درمان‌هاي شناختي-رفتاري ازجمله بهترين درمان‌ها هستند.

آيا دارويي براي درمان شخصيت خودشيفته وجود دارد؟

هيچ دارويي براي درمان اختلالات شخصيت ساخته نشده است بااين‌حال درصورتي‌كه درمانگر احساس كند فرد به دليل مشكلات ثانويه نياز به استفاده از داروي خاصي دارد مي‌تواند از داروها نيز استفاده نمايد.

منبع: درمان شخصيت خودشيفته

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/28  ] [ ۱۴ ] [ newmiind ] [ ]

آيا ازدواج با شخصيت خودشيفته امكان پذير است؟ اهميت امر ازدواج بر هيچ كسي پوشيده نيست. ازدواج پيوندي عاطفي و جنسي است كه كانون نهاد خانواده و محل رشد اعضايش محسوب مي‌شود. بنابراين مي‌توان گفت مهم‌ترين تصميم هر فرد در زندگيش تصميم ازدواج است. يكي ازملاك‌هاي حائز اهميت در انتخاب شخص مناسب براي ازدواج، سلامت روان و شخصيت طرف مقابل است. اگر در دوران آشنايي و نامزدي شك كرديد يا متوجه شديد كه فرد مورد علاقه‌تان مبتلا به خودشيفتگي است چه بايد بكنيد؟ ادامه دهيد يا رابطه‌تان را با او به پايان برسانيد؟ ازدواج با فرد خودشيفته چه پيامدهايي را به همراه دارد؟ آيا ازدواج با شخص خودشيفته ازدواج صحيحي است؟ در صورت اقدام درمان نتيجه مورد نظر را خواهيد گرفت؟

 

منبع : ازدواج با شخصيت خودشيفته چه عواقبي دارد؟

تعريف شخصيت خودشيفته و نشانه هاي آن

اختلال شخصيت يك الگوي پايدار از رفتار و گفتار است كه به طور اشكار با مقياس‌هاي فرهنگي و اجتماعي مغايرت دارد. اختلال شخصيت خودشيفته يا Narcissistic Personality disorder اختلالي است كه نشانه‌هاي اصلي و بارز آن خودبزرگ بيني، نياز بيش از اندازه به دريافت تحسين و توجه، احساس توهم‌آميز برتري نسبت به ديگران و فقدان همدلي است. او واقعيت را طوري تحريف و تفسير مي‌كند كه به نفع خودش تمام شود، احساس خاص و بي همتا بودن دارد و از افراد ديگر براي رسيدن به خواسته‌هاي خود بهره‌كشي مي‌كند.

او انتقاد مي‌كند ولي انتقاد نمي‌پذيرد، از خودش تعريف مي‌كند و در عين حال به جنبه‌هاي مثبت بقيه افراد  بي توجه است. از همه انتظار كامل بودن دارد در حالي كه خودش كامل نيست. اعتماد بنفس اطرافيانش را پايين مي‌آورد و به آن‌ها حس بي ارزشي مي‌دهد. تصوير خوبي از خود ندارد و براي اينكه احساس منفي به خودش را از بين ببرد، از طريق راه‌هاي نادرست عزت نفسش را تقويت مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اختلال شخصيت خوشيفته كليك كنيد.

ازدواج با شخصيت خودشيفته | قبل از برچسب زدن مطمئن شويد

بسيار مهم است كه بدانيد شيوع اين اختلال شخصيت چندان زياد نيست و نمي‌توان هر كسي كه كمي صفت خودشيفتگي در خود دارد را مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته دانست. قبل از برچسب زدن با مراجعه به روانشناس و مشاور از صحت اين موضوع اطمينان حاصل كنيد. اگر قبل از به يقين رسيدن شريكتان را متهم كنيد، اثرات بدي روي روحيه او و كيفيت رابطه‌اش با شما خواهد گذاشت. صبور باشيد و از كمك متخصص بهره‌مند شويد.

بيشتر بخوانيد : اختلالات شخصيت دسته B (كلاستر B) چه ويژگي هايي دارند 

رابطه عاشقانه با فرد خودشيفته

افراد خودشيفته آنچنان قادر به درك عشق نيستند چون جز خودشان كس ديگري را لايق محبت نمي‌دانند. شما با عشق وارد رابطه خواهيد شد اما آنان با تظاهر به عشق. آن‌ها نه تنها در روابط عاطفي با جنس مخالف بلكه درهمه روابط بين فردي‌شان سطحي هستند. تمامي ويژگي‌هاي عمومي شخصيت خودشيفته در ازدواج هم صدق مي‌كند؛ حتي به شكل ملموس تر و با شدت و حدت بيشتر. در فرد خودشيفته جنبه مشكلات بين فردي پررنگ‌تر از مشكلات درون فردي مي‌باشد و رابطه زناشويي بهترين مكان براي بروز آن‌هاست. همان طور كه اشاره شد خودشيفته‌ها در برقراري ارتباط صميمانه با ديگران دچار مشكل هستند و مهم‌ترين قرباني همسران آ‌ها خواهند بود. زيرا يكي از اركان اصلي عشق وجود صميميت بين دو طرف است. در واقع ازدواج تبديل شدن دو من به ما است و فرد خودشيفته از اين ما بودن فرار مي‌كند و شما هيچگاه نمي‌توانيد با او صميمي شويد.

جذابيت خودشيفته ها بعنوان يك دام عمل مي‌كند

رابطه با يك نارسيست بسيار هيجان انگيز است. احتمالا او تا سال‌هاي طولاني براي شما جذاب خواهد ماند. مشخصه اصلي شخصيتش خود برتربيني است پس رفته رفته اين باور به شما هم سرايت پيدا خواهد كرد كه گويا بهترين همسر جهان را داريد. آن‌ها معمولا خوش‌مشرب، دوست داشتني، داراي دايره روابط گسترده و جاه طلب هستند. اما در كنار اين‌ها، ويژگي‌هاي تاريك شخصيتشان مانند خودمحوري، سردي احساسي، دغل بازي و بي‌وفايي هم به احتمال قوي در آن‌ها وجود دارد. طبيعتا در آغاز رابطه فقط خوبي‌ها را مي‌بينيد ولي هرچه به سمت آينده پيش برويد متوجه چيزهاي غيرقابل تحمل و به شدت آزاردهنده در او مي‌شويد.

مشكلات ازدواج با شخصيت خودشيفته

با توجه به ويژگي‌هاي شخصيتي خاص شخصيت خودشيفته، ازدواج با او مشكلاتي را به همراه دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. رقابت جويي در ازدواج

شما اين عبارات را بسيار از او خواهيد شنيد: خانه من، شغل من، پدر و مادر من، تفريحات من و… . فرد خودشيفته به طور مداوم شما و فرزندتان را به رقابت با ديگران تشويق خواهد كرد. او با شما هم در رقابت خواهد بود و خانه امنتان را به ميدان مسابقه و جنگ بدل خواهد كرد. حتي ممكن است با فرزندان خود نيز همين رفتار را داشته باشد. حال آن كه مشخصه خانواده سالم تعامل و همدلي اعضاي آن با هم است است و رقابت در بستر خانواده كمترين معنا را دارد.

2. ازدواج با شخصيت خودشيفته | سلطه طلبي در ازدواج

قوانين تعيين شده فقط در مورد شما اعمال مي‌شوند و او هيچ محدوديتي ندارد. خيلي راحت شما را در حاشيه قرارداده و به خواسته‌ها و حق و حقوتان  بي توجه خواهد بود. او اصلا شما را به حساب نخواهد آورد و به سلايق و علايقتان توهين خواهد كرد. برنامه‌هاي زندگي مشترك‌تان بايد تحت نظر او رهبري شود و شما حق هيچ اظهار نظري را نداريد. در اين موارد ممكن است كار به اعمال زور از طريق فحاشي و درگيري فيزيكي هم كشيده شود.

3. پيش بيني خيانت و تعهد

خيانت در زندگي زناشويي به معناي هرگونه ارتباط خارج از چهارچوب جنسي و عاطفي زن يا مرد متاهل با فرد ديگراز جنس مخالف است. پژوهش‌ها نشان دهنده رابطه مثبت و معنا دار بين شاخص خيانت و خودشيفتگي هستند. از آنجا كه به دليل دست بالا فرض كردن خود تنها نيازهاي شخصيش را مي‌بيند، گمان مي‌كند حتما بايد آن‌ها را برآورده سازند حتي اگربا اين كار به شريك زندگيش آسيب بزند.

ممكن است پس از ارتكاب خيانت بگويد ديگران عاشق من مي‌شوند و من تقصيري ندارم! يا ايرادات ناروايي را به شما نسبت بدهد تا شما و خود را توجيه كند. از طرفي ممكن است خطر ديگري هم زندگيتان را تهديد كند وآن اينكه شما هم به دليل برآورده نشدن انتظارات و نيازهاي خود در رابطه دست به خيانت زده و تعهدتان را بشكنيد. در نتيجه اين اتفاقات زندگي‌اي را پيش رو داريد كه در آن طلاق عاطفي رخ داده و هر زوج براي خود رابطه فرازناشويي و موازي‌اي دست و پا كرده است.

ازدواج با شخصيت خودشيفته | چگونه با همسر خودشيفته رفتار كنيم؟

توجه داشته باشيد كه در وهله نخست شما بايد مراقب سلامت رواني خود باشيد و اجازه ندهيد رفتارهاي مخرب او رويتان تاثيرات گسترده‌اي بگذارد. براي رابطه حد و مرز تعيين كنيد. اگر گفتاريا كرداري مبني برهمدلي با ديگران و اهميت به آن‌ها بروز داد، حتما او را مورد تشويق قرار دهيد. احساسات و انتظارات خود را واضح و صادقانه بيان كنيد اما از بحث و جدل با وي دوري نماييد. به او نشان دهيد كه شما هم توانايي‌هاي خودتان را داريد و خود را دست كم نگيريد. در آخراو را همان طور كه هست پذيرا باشيد چون ممكن است تغيير نكند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه برخورد با خودشيفته ها كليك كنيد.

ازدواج با شخص خودشيفته، بله يا خير؟

حتي اگر پس از مراجعه به متخصص، تشخيص داده شد كه نامزدتان مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته است باز هم نمي‌تواند براي شما تعيين تكليف كند. توصيه مي‌شود كه قبل اين تصميم‌گيري با يك روانشناس مشورت كنيد تا از تمام مواردي كه در انتظارتان است آگاه شويد و با اطمينان تصميم بگيريد. اگر رابطه‌تان ختم به ازدواج شد، مسئوليت‌ها و تبعات احتمالي تصميم خود را به طور كامل پذيرا باشيد و از او تعهد بگيريد كه روند درمانش را تحت نظر درمانگربه طورمنظم ادامه دهد. براي كسب اطلاعات در زمينه درمان شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات شخصيت مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 02191002360

 

 

 

منبع : ازدواج با شخصيت خودشيفته چه عواقبي دارد؟

 
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/11/5  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

اختلال شخصيت خودشيفته يكي از انواع اختلالات شخصيت است كه در كلاستر B قرار مي‌گيرد. اين اختلال با علائم و نشانه‌هايي همچون اعتماد به نفس و تصوير اغراق شده از خود، غرور و خودخواهي و بي توجهي و عدم همدردي با ديگران شناخته مي‌شود. معمولا خود اين افراد متوجه رفتارهاي غيرعاديشان نيستند اما اطرافيان از اين رفتارها بسيار آزرده مي‌شوند. به همين دليل معمولا توسط خانواده و نزديكان براي درمان ارجاع داده مي‌شوند و يا به دليل مشكلات ديگري همچون افسردگي مراجعه مي‌كنند. روش‌هاي درماني متعدد و اثربخشي براي درمان شخصيت خودشيفته وجود دارد كه كمك مي‌كند تا اين افراد و اطرافيان آن‌ها كيفيت زندگي خود را تا حد بسيار زيادي ارتقا دهند. با آگاهي كامل از اين اختلال و روش‌هاي درمان آن، مي‌توانيد هرچه سريع‌تر اين اختلال را شناسايي كرده و براي درمان گام برداريد.

 

منبع : شخصيت خودشيفته

تعريف شخصيت خودشيفته

بر اساس راهنماي تشخيصي و آماري اختلال‌هاي رواني(DSM-5) بطور كلي خودشيفتگي يك الگوي شناختي، رفتاري و هيجاني است كه مشخصه‌هاي اصلي آن تصويري بزرگ نمايي شده از خود، احساس محق بودن، احساس همدلي نكردن و نياز به مورد تحسين و توجه قرار گرفتن مي‌باشد. اين اختلال در دسته اختلالات شخصيت و در كلاسترB در كنار اختلالاتي همچون شخصيت ضد اجتماعي، شخصيت مرزي و شخصيت نمايشي قرار دارد.

افسانه يوناني نارسيس

داستان پسر زيبارويي را كه عاشق تصوير خود شد احتمالا به گوشتان آشناست. او عشق اطرافيان و دختران ديگر را رد مي‌كرد و به ستايش خود مشغول بود. روزي او عكس خود را در آب ديد و به قدري محو تماشاي خود شد كه در آب افتاد و غرق شد. نام اختلال شخصيت خودشيفته از اين داستان گرفته شده است.

ويژگي‌ها و علائم اختلال شخصيت خودشيفته

با اينكه ظاهرا داراي اعتماد بنفس فراوان‌اند، بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه اتفاقا اعتماد بنفس بسيار شكننده‌اي دارند. نسبت به ارزيابي ديگران حساسيت بيش از حد دارند ولي خود را آسيب پذير يا حساس نشان نمي‌دهند. مسئوليت ناپذير، حق به جانب، غير قابل انعطاف و انتقاد ناپذيرند. به ديگران حسادت كرده يا احساس مي‌كنند كه ديگران به آن‌ها حسادت مي‌كنند.

بيشتر گوينده هستند و ساكت نمي‌مانند. رفتار خوب آن‌ها مشروط به دريافت تحسين و توجه طرف مقابل است. به معاشرين خود ارزش‌هاي والا مي‌دهند تا از اين طريق عزت نفس خود را بالا ببرند (انعكاس آيينه اي). ممكن است در شرايط استرس زا تهاجمي رفتار كنند يا تصميمات ريسكي و غيراخلاقي بگيرند. مكانيسم‌هاي دفاعي انكار و گسستگي در آن‌ها شايع است.

هم ابتلايي و تشخيص افتراقي

ممكن است با اختلالات شخصيت نمايشي، مرزي، ضداجتماعي و پارانوييد با هم بروز پيدا كند. مهم ترين ويژگي افتراقي اين اختلال خودبزرگ بيني خاص شخصيت خودشيفته است. توجه آميخته به تشويق ويژگي مهم ديگر مي‌باشد كه در ساير اختلالات ديده نمي‌شود.

پيامدهاي بروز شخصيت خود شيفته

بطور معمول روابط بين فردي اين افراد به دليل بي اعتنايي نسبت به حساسيت‌هاي ديگران مختل است. اماكن دارد كه به دليل جاه طلبي زياد در زندگي تحصيلي و شغلي خود موفق باشند. آن‌ها عموما به سمت شغل‌هايي مانند سياستمداري، پزشكي، اجرا و بازيگري گرايش پيدا مي‌كنند. همچنين ممكن است اين به دليل مشكل در برقراري ارتباط با انزواي اجتماعي و افسردگي، هيپومانيا، بي اشتهايي عصبي و اختلالات مصرف مواد درگير باشند. براي كسب اطلاع در زمينه برخورد با شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

انواع شخصيت خودشيفته

دسته بندي‌هاي فراواني توسط نظريه پردازان براي آن در نظر گرفته شده (مانند متظاهر، گنجه‌اي  و زهراگين) اما بطوركلي افراد خودشيفته در دو دسته خودبزرگ بين Grandiose ( همراه با برونگرايي، قدرت طلبي و توجه طلبي) و آسيب پذير vulnerable (همراه با كم حرفي و خودداري، احساس تهديد يا تحقير) دسته بندي مي‌شوند.

خودشيفته ها در روابط عاطفي چطور عمل مي‌كنند؟

آن‌ها در روابط عاطفي قادر به تجربه درك عميقي از عشق نيستند (مگر در رابطه با فرزندشان). نسبت به فرد مقابل خود سلطه جويي و استثمار دارند و به همين دليل مكمل خوبي براي افراد مبتلا به اختلال شخصيت وابسته يا  Dependent Personality Disorder به شمار مي‌روند. ممكن است همسران وفادار و صادقي نباشند و شريك خود را صرفا جهت بهره كشي و رفع نيازهاي خود بخواهند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه ازدواج با شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

زمينه و عوامل پيدايش شخصيت خودشيفته

مطالعه بر روي دوقلوها حاكي از وجود عوامل ژنتيكي قوي در اين زمينه است. به اين صورت كه افراد با سابقه اختلال شخصيت در نزديكان خود، به احتمال بيشتري نسبت به ساير افراد به اين اختلال مبتلا مي‌شوند. از طرف ديگر تاثير محيط را نيز نمي‌توان ناديده گرفت. محيط به دو صورت بر اين اختلال تاثير مي‌گذارد:

1. پدر و مادراني كه بيش از حد به فرزندان خود توجه كرده و نيازهاي كودك را بدون تاخير ارضا كرده‌اند. معلمان و مديراني كه در مدرسه دانش‌آموزي را بيشتر از حد معمول مورد تشويق قرار داده‌اند.

2. والدين سرد و بي عاطفه و كنترل‌گر كه به ندرت موفقيت‌هاي فرزند خود را ستايش كرده‌اند و از اين طريق وجود او از حقارت و بي ارزشي آكنده شده است. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه والدين خودشيفته كليك كنيد.

درمان اختلال شخصيت خودشيفته

مي‌توان گفت در اين اختلال فرد به طور مستقيم احساس مشكل نمي‌كند ولي براي اطرافيان آزارنده است. آنان عموما نسبت به مشكل خود، آگاه نبوده و توسط اطرافيان به درمانگر ارجاع داده مي‌شوند. ممكن است خودشيفته‌ها مشكلاتي را براي درمانگران به وجود آورند و يا از ادامه روند درمان خودداري كنند.

رويكرد شناختي- رفتاري(CBT)، روان پويشي (Psychodynamic) و طرح واره درماني در درمان اشخاص مبتلا به شخصيت خودشيفته متداول است. اما از دارو معمولا براي درمان اختلالات شخصيت استفاده نمي‌شود.

به طور كلي در فرايند درمان به آن‌ها توصيه مي‌شود تصوير صادقانه‌تري از خود و ديگران ايجاد كنند و به اطرافيان خود توجه بيشتري ورزند. در واقع درمان اين اختلال با اصلاح نگرش و رفتارهاي فرد صورت مي‌گيرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه درمان شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

نكات مهم در اختلال شخصيت خودشيفته

-خودمحوري طبيعي كودكان و نوجوانان نبايد به عنوان خودشيفتگي تفسير شود.

-اين اختلال از اواخر نوجواني و قبل از بزرگسالي و معمولا در فرزندان اول يا تك فرزندان بروز پيدا مي‌كند.

-اختلال خودشيفته يك تا دو درصد جمعيت را در برمي‌گيرد كه اكثرا مرد هستند.

-در جوامع ارزش گذار به فرديت مانند آمريكا در طي سال‌هاي اخير اين اختلال رو به افزايش است.

-امروزه رسانه‌هاي اجتماعي بعنوان ابزاري شده كه امكان توجه طلبي و نمايش خودشيفته‌ها را بالا مي‌برد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات شخصيت مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/22  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]

درمان اختلال شخصيت خودشيفته مانند درمان ساير اختلالات شخصيت، چالش‌ها و مشكلات بسياري را براي درمانگر به همراه خواهد داشت. با توجه به اينكه مبتلايان به اين اختلال نسبت به وضعيت خود بينشي ندارند معمولاً براي درمان نيز اقدامي انجام نمي‌دهند و حضور آن‌ها در مراكز مشاوره مي‌تواند به دليل اصرار اطرافيان و يا مشكلات ثانويه‌اي نظير بروز آسيب‌هايي در روابط اجتماعي فرد اتفاق افتاده باشد. صرف‌نظر از علت مراجعه، درصورتي كه متخصصين روانشناسي به تشخيص اين اختلال در فرد برسند مي‌توانند اقدامات لازم براي درمان را شروع كنند. هرچه اين ويژگي‌ها براي مدت طولاني‌تري در فرد باقي بمانند امكان تغيير دادن آن‌ها كاهش پيدا خواهد كرد. درنتيجه درصورتي‌كه با نشانه‌هاي اين اختلال در خود يا فرد ديگري مواجه شديد هرچه سريع‌تر براي درمان اقدام نماييد.

 

منبع : درمان اختلال شخصيت خودشيفته

 

اختلال شخصيت خودشيفته

به‌طوركلي اختلالات شخصيت به معناي ويژگي‌هاي شخصيتي هستند كه از نوجواني يا اوايل بزرگ‌سالي در فرد نمايان مي‌شوند و با توجه به تفاوتي كه از رفتار معمول جامعه دارند مشكلاتي را براي فرد به همراه خواهند داشت. اختلال شخصيت خودشيفته نيز يكي از انواع اين اختلال است كه اصلي‌ترين ويژگي آن خود دوستداري بيش‌ازحد است.

علاقه اين افراد به خودشان باعث بروز خطاي فكري مي‌شود كه به آن خودبزرگ‌بيني مي‌گويند. خودبزرگ‌بيني به اين معناست كه فرد بي‌دليل خود را بالاتر از ديگران و سزاوار دريافت امتيازات ويژه‌اي مي‌داند. اين موضوع باعث مي‌شود كه آن‌ها معمولاً در شرايطي كه در مركز توجه نباشند احساسات منفي نظير خشم را تجربه كنند و يا ديگران را مورد بهره‌كشي قرار دهند. حسادت يكي ديگر از ويژگي‌هاي اختلال شخصيت خودشيفته است كه به دليل خودبزرگ‌بيني ايجاد مي‌شود و به اين معناست كه فرد احساس مي‌كند هيچ‌كس نبايد در جايگاهي برتر و بالاتر از او قرار بگيرد. براي آشنايي بيشتر با اختلال شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

درمان اختلال شخصيت خودشيفته

براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه در ادامه آن‌ها را با يكديگر بررسي خواهيم كرد. درمانگران مي‌توانند با توجه به وضعيت فرد، ميزان پذيرش وي و همين‌طور نوع مشكلاتي كه در زندگي او ايجاد شده يكي از اين روش‌ها را انتخاب نمايند و يا از مجموعه آن‌ها استفاده كنند. بينش پايين فرد نسبت به اختلالي كه دارد و همين‌طور باور وي به توانمندي خود معمولاً مي‌تواند دشواري‌هاي بسياري را در فرايند درمان ايجاد نمايد.

درمان شناختي-رفتاري

يكي از اصلي‌ترين روش‌هايي كه براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته مورداستفاده قرار مي‌گيرد درمان شناختي-رفتاري است. در اين درمان به فرد كمك مي‌شود تا باورهاي اشتباهي كه در مورد بي‌نقص و عالي بودن خود دارد را كنار بگذارد و باورهاي سازنده‌تري را جايگزين آن‌ها نمايد. علاوه بر اين حساسيتي كه اين افراد به ارزيابي شدن از جانب ديگران دارند نيز در اين درمان موردبررسي قرار مي‌گيرد. در درمان شناختي-رفتاري علاوه بر ارزيابي باورهاي ناكارآمد در اين افراد رفتارهاي نامناسب آن‌ها نيز موردبررسي قرار گرفته و رفتارهاي صحيح‌تري جايگزين آن‌ها خواهند شد.

روش‌هاي آرام‌سازي براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته

استفاده از تكنيك‌هاي آرام‌سازي معمولاً مي‌تواند جزئي از فرايند درمان اختلال شخصيت خودشيفته باشد. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه چنانچه مورد ارزيابي و انتقاد قرار گرفت و يا توجهي را كه انتظار داشت از ديگران دريافت نكرد به‌جاي عصبانيت و بدرفتاري با استفاده از اين تكنيك‌ها خود را آرام كرده و رفتار نامناسبي نشان ندهد.

درمان‌هاي هيجان مدار

يكي از نقاط ضعف اصلي بيماران مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته اين است كه آن‌ها توانايي درك احساسات ديگران و همدلي با آن‌ها را ندارند. درمان‌هاي هيجان مدار به اين افراد كمك مي‌كند تا با احساسات و هيجانات ديگران آشنا شوند و توانايي همراهي و همدلي با آن‌ها را پيدا كنند.

دارودرماني

هيچ داروي خاصي براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته وجود ندارد بااين‌حال درصورتي‌كه درمانگر احساس كند بيمار در زمينه‌هاي خاصي نياز به استفاده از دارو دارد مي‌تواند از اين شيوه درماني نيز براي بهبود شخصيت خودشيفته استفاده كند.

خانواده‌درماني

علاوه بر شخصيت خودشيفته اطرافيان وي نيز ازجمله افرادي هستند كه مي‌بايست در جلسات درماني شركت داشته باشند. حضور خانواده در درمان اختلال شخصيت خودشيفته معمولاً با دو هدف صورت مي‌گيرد. يكي از اين اهداف اين است كه درمانگر وظيفه دارد آگاهي اعضاي خانواده را از اين اختلال و همين‌طور شيوه برخورد با فردي كه دچار اين بيماري شده است افزايش دهد. درصورتي‌كه آگاهي خانواده در اين زمينه افزايش پيدا كند آن‌ها توانايي بيشتري براي مديريت شرايط خواهند داشت و درنتيجه احتمال بروز تنش ميان اعضا كاهش پيدا مي‌كند.

علاوه بر افزايش آگاهي خانواده، مبتلايان به اختلال شخصيت خودشيفته معمولاً آسيب‌هاي روحي بسياري را تجربه خواهند كرد. آن‌ها معمولاً به دليل بدرفتاري و بي‌توجهي‌هاي مبتلايان به اين اختلال مشكلاتي نظير افسردگي و يا ضعف اعتمادبه‌نفس را تجربه مي‌كنند. استفاده از جلسات خانواده‌درماني به اين افراد كمك خواهد كرد تا سلامت روحي خود را حفظ كنند.

بي‌توجهي به درمان اختلال شخصيت خودشيفته

در اين قسمت به اين سؤال پاسخ خواهيم داد كه درمان اختلال شخصيت خودشيفته چه اهميتي دارد و در صورت بي‌توجهي به درمان چه پيامدهايي در انتظار فرد خواهد بود؟ به‌طوركلي مبتلايان به اختلال شخصيت، اعتقادي به ويژگي‌هاي اخلاقي ناسازگار خود ندارند و به همين خاطر اقدامي نيز براي درمان آن انجام نخواهند داد. اين درحاليست كه رفتارهاي آن‌ها معمولاً باعث عذاب و ناراحتي در اطرافيان شده و مشكلاتي را براي آن‌ها ايجاد مي‌كند. به همين خاطر توجه به درمان اختلال شخصيت خودشيفته باعث خواهد شد كه روابط آن‌ها با اطرافيان شرايط بهتري پيدا كرده و بسياري از مشكلات در روابط ميان فردي بيمار كاهش مي‌يابد.

اگرچه مبتلايان به اختلال شخصيت خودشيفته معمولاً به‌عنوان افرادي مغرور و بي‌احساس شناخته مي‌شوند بااين‌حال آن‌ها در درون خود احساسات ضدونقيضي را تجربه مي‌كنند كه حجم زيادي از انرژي رواني آن‌ها را صرف خود مي‌كند. درصورتي‌كه اين اختلال در فرد درمان شود انرژي رواني آن‌ها به‌جاي تمركز بر اثبات خود به‌عنوان بهترين فرد، صرف امور سازنده‌تري شده و درنتيجه بهره‌وري وي افزايش پيدا مي‌كند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

1. بهترين روش براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته كدام است؟

روش‌هاي مختلفي براي درمان اين اختلال وجود دارد كه درمانگر با توجه به شرايط فرد مي‌تواند يكي از آن‌ها يا تركيبي از اين روش‌ها را انتخاب كند. بااين‌حال درمان‌هاي شناختي-رفتاري ازجمله بهترين درمان‌ها هستند.

2. آيا دارويي براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته وجود دارد؟

هيچ دارويي براي درمان اختلالات شخصيت ساخته نشده است بااين‌حال درصورتي‌كه درمانگر احساس كند فرد به دليل مشكلات ثانويه نياز به استفاده از داروي خاصي دارد مي‌تواند از داروها نيز استفاده نمايد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/10/20  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]

اختلال شخصيت خودشيفته يكي از انواع اختلالات شخصيت است كه در كلاستر B قرار مي‌گيرد. اين اختلال با علائم و نشانه‌هايي همچون اعتماد به نفس و تصوير اغراق شده از خود، غرور و خودخواهي و بي توجهي و عدم همدردي با ديگران شناخته مي‌شود. معمولا خود اين افراد متوجه رفتارهاي غيرعاديشان نيستند اما اطرافيان از اين رفتارها بسيار آزرده مي‌شوند. به همين دليل معمولا توسط خانواده و نزديكان براي درمان ارجاع داده مي‌شوند و يا به دليل مشكلات ديگري همچون افسردگي مراجعه مي‌كنند. روش‌هاي درماني متعدد و اثربخشي براي درمان شخصيت خودشيفته وجود دارد كه كمك مي‌كند تا اين افراد و اطرافيان آن‌ها كيفيت زندگي خود را تا حد بسيار زيادي ارتقا دهند. با آگاهي كامل از اين اختلال و روش‌هاي درمان آن، مي‌توانيد هرچه سريع‌تر اين اختلال را شناسايي كرده و براي درمان گام برداريد.

 

 

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

منبع :

اختلال شخصيت خودشيفته 

 اختلال و تيپ شخصيتي خودشيفته

 

 

تعريف شخصيت خودشيفته

بر اساس راهنماي تشخيصي و آماري اختلال‌هاي رواني(DSM-5) بطور كلي خودشيفتگي يك الگوي شناختي، رفتاري و هيجاني است كه مشخصه‌هاي اصلي آن تصويري بزرگ نمايي شده از خود، احساس محق بودن، احساس همدلي نكردن و نياز به مورد تحسين و توجه قرار گرفتن مي‌باشد. اين اختلال در دسته اختلالات شخصيت و در كلاسترB در كنار اختلالاتي همچون شخصيت ضد اجتماعي، شخصيت مرزي و شخصيت نمايشي قرار دارد.

افسانه يوناني نارسيس

داستان پسر زيبارويي را كه عاشق تصوير خود شد احتمالا به گوشتان آشناست. او عشق اطرافيان و دختران ديگر را رد مي‌كرد و به ستايش خود مشغول بود. روزي او عكس خود را در آب ديد و به قدري محو تماشاي خود شد كه در آب افتاد و غرق شد. نام اختلال شخصيت خودشيفته از اين داستان گرفته شده است.

 

تماس با مشاور

ويژگي‌ها و علائم اختلال شخصيت خودشيفته

با اينكه ظاهرا داراي اعتماد بنفس فراوان‌اند، بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه اتفاقا اعتماد بنفس بسيار شكننده‌اي دارند. نسبت به ارزيابي ديگران حساسيت بيش از حد دارند ولي خود را آسيب پذير يا حساس نشان نمي‌دهند. مسئوليت ناپذير، حق به جانب، غير قابل انعطاف و انتقاد ناپذيرند. به ديگران حسادت كرده يا احساس مي‌كنند كه ديگران به آن‌ها حسادت مي‌كنند. 

بيشتر گوينده هستند و ساكت نمي‌مانند. رفتار خوب آن‌ها مشروط به دريافت تحسين و توجه طرف مقابل است. به معاشرين خود ارزش‌هاي والا مي‌دهند تا از اين طريق عزت نفس خود را بالا ببرند (انعكاس آيينه اي). ممكن است در شرايط استرس زا تهاجمي رفتار كنند يا تصميمات ريسكي و غيراخلاقي بگيرند. مكانيسم‌هاي دفاعي انكار و گسستگي در آن‌ها شايع است.

هم ابتلايي و تشخيص افتراقي

ممكن است با اختلالات شخصيت نمايشي، مرزي، ضداجتماعي و پارانوييد با هم بروز پيدا كند. مهم ترين ويژگي افتراقي اين اختلال خودبزرگ بيني خاص شخصيت خودشيفته است. توجه آميخته به تشويق ويژگي مهم ديگر مي‌باشد كه در ساير اختلالات ديده نمي‌شود.

 

پيامدهاي بروز شخصيت خود شيفته

بطور معمول روابط بين فردي اين افراد به دليل بي اعتنايي نسبت به حساسيت‌هاي ديگران مختل است. اماكن دارد كه به دليل جاه طلبي زياد در زندگي تحصيلي و شغلي خود موفق باشند. آن‌ها عموما به سمت شغل‌هايي مانند سياستمداري، پزشكي، اجرا و بازيگري گرايش پيدا مي‌كنند. همچنين ممكن است اين به دليل مشكل در برقراري ارتباط با انزواي اجتماعي و افسردگي، هيپومانيا، بي اشتهايي عصبي و اختلالات مصرف مواد درگير باشند. براي كسب اطلاع در زمينه برخورد با شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

 

انواع شخصيت خودشيفته

دسته بندي‌هاي فراواني توسط نظريه پردازان براي آن در نظر گرفته شده (مانند متظاهر، گنجه‌اي  و زهراگين) اما بطوركلي افراد خودشيفته در دو دسته خودبزرگ بين Grandiose ( همراه با برونگرايي، قدرت طلبي و توجه طلبي) و آسيب پذير vulnerable (همراه با كم حرفي و خودداري، احساس تهديد يا تحقير) دسته بندي مي‌شوند.

 

خودشيفته ها در روابط عاطفي چطور عمل مي‌كنند؟

آن‌ها در روابط عاطفي قادر به تجربه درك عميقي از عشق نيستند (مگر در رابطه با فرزندشان). نسبت به فرد مقابل خود سلطه جويي و استثمار دارند و به همين دليل مكمل خوبي براي افراد مبتلا به اختلال شخصيت وابسته يا  Dependent Personality Disorder به شمار مي‌روند. ممكن است همسران وفادار و صادقي نباشند و شريك خود را صرفا جهت بهره كشي و رفع نيازهاي خود بخواهند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه ازدواج با شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

 

زمينه و عوامل پيدايش شخصيت خودشيفته

مطالعه بر روي دوقلوها حاكي از وجود عوامل ژنتيكي قوي در اين زمينه است. به اين صورت كه افراد با سابقه اختلال شخصيت در نزديكان خود، به احتمال بيشتري نسبت به ساير افراد به اين اختلال مبتلا مي‌شوند. از طرف ديگر تاثير محيط را نيز نمي‌توان ناديده گرفت. محيط به دو صورت بر اين اختلال تاثير مي‌گذارد:

1. پدر و مادراني كه بيش از حد به فرزندان خود توجه كرده و نيازهاي كودك را بدون تاخير ارضا كرده‌اند. معلمان و مديراني كه در مدرسه دانش‌آموزي را بيشتر از حد معمول مورد تشويق قرار داده‌اند.

2. والدين سرد و بي عاطفه و كنترل‌گر كه به ندرت موفقيت‌هاي فرزند خود را ستايش كرده‌اند و از اين طريق وجود او از حقارت و بي ارزشي آكنده شده است. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه والدين خودشيفته كليك كنيد.

 

درمان اختلال شخصيت خودشيفته

مي‌توان گفت در اين اختلال فرد به طور مستقيم احساس مشكل نمي‌كند ولي براي اطرافيان آزارنده است. آنان عموما نسبت به مشكل خود، آگاه نبوده و توسط اطرافيان به درمانگر ارجاع داده مي‌شوند. ممكن است خودشيفته‌ها مشكلاتي را براي درمانگران به وجود آورند و يا از ادامه روند درمان خودداري كنند.

رويكرد شناختي- رفتاري(CBT)، روان پويشي (Psychodynamic) و طرح واره درماني در درمان اشخاص مبتلا به شخصيت خودشيفته متداول است. اما از دارو معمولا براي درمان اختلالات شخصيت استفاده نمي‌شود.

به طور كلي در فرايند درمان به آن‌ها توصيه مي‌شود تصوير صادقانه‌تري از خود و ديگران ايجاد كنند و به اطرافيان خود توجه بيشتري ورزند. در واقع درمان اين اختلال با اصلاح نگرش و رفتارهاي فرد صورت مي‌گيرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه درمان شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

 

نكات مهم در اختلال شخصيت خودشيفته

-خودمحوري طبيعي كودكان و نوجوانان نبايد به عنوان خودشيفتگي تفسير شود.

-اين اختلال از اواخر نوجواني و قبل از بزرگسالي و معمولا در فرزندان اول يا تك فرزندان بروز پيدا مي‌كند.

-اختلال خودشيفته يك تا دو درصد جمعيت را در برمي‌گيرد كه اكثرا مرد هستند.

-در جوامع ارزش گذار به فرديت مانند آمريكا در طي سال‌هاي اخير اين اختلال رو به افزايش است.

-امروزه رسانه‌هاي اجتماعي بعنوان ابزاري شده كه امكان توجه طلبي و نمايش خودشيفته‌ها را بالا مي‌برد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات شخصيت مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

شماره تماس ذهن نو

منبع :

اختلال شخصيت خودشيفته 

 اختلال و تيپ شخصيتي خودشيفته

 

امتیاز:
بازدید: 6
برچسب:
:
[ 1399/9/16  ] [ ۱۱ ] [ newmiind ] [ ]

درمان اختلال شخصيت خودشيفته مانند درمان ساير اختلالات شخصيت، چالش‌ها و مشكلات بسياري را براي درمانگر به همراه خواهد داشت. با توجه به اينكه مبتلايان به اين اختلال نسبت به وضعيت خود بينشي ندارند معمولاً براي درمان نيز اقدامي انجام نمي‌دهند و حضور آن‌ها در مراكز مشاوره مي‌تواند به دليل اصرار اطرافيان و يا مشكلات ثانويه‌اي نظير بروز آسيب‌هايي در روابط اجتماعي فرد اتفاق افتاده باشد. صرف‌نظر از علت مراجعه، درصورتي كه متخصصين روانشناسي به تشخيص اين اختلال در فرد برسند مي‌توانند اقدامات لازم براي درمان را شروع كنند. هرچه اين ويژگي‌ها براي مدت طولاني‌تري در فرد باقي بمانند امكان تغيير دادن آن‌ها كاهش پيدا خواهد كرد. درنتيجه درصورتي‌كه با نشانه‌هاي اين اختلال در خود يا فرد ديگري مواجه شديد هرچه سريع‌تر براي درمان اقدام نماييد.

 

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

منبع :

اختلال شخصيت خودشيفته 

 درمان اختلال شخصيت خودشيفته 

 

 

اختلال شخصيت خودشيفته

به‌طوركلي اختلالات شخصيت به معناي ويژگي‌هاي شخصيتي هستند كه از نوجواني يا اوايل بزرگ‌سالي در فرد نمايان مي‌شوند و با توجه به تفاوتي كه از رفتار معمول جامعه دارند مشكلاتي را براي فرد به همراه خواهند داشت. اختلال شخصيت خودشيفته نيز يكي از انواع اين اختلال است كه اصلي‌ترين ويژگي آن خود دوستداري بيش‌ازحد است.

علاقه اين افراد به خودشان باعث بروز خطاي فكري مي‌شود كه به آن خودبزرگ‌بيني مي‌گويند. خودبزرگ‌بيني به اين معناست كه فرد بي‌دليل خود را بالاتر از ديگران و سزاوار دريافت امتيازات ويژه‌اي مي‌داند. اين موضوع باعث مي‌شود كه آن‌ها معمولاً در شرايطي كه در مركز توجه نباشند احساسات منفي نظير خشم را تجربه كنند و يا ديگران را مورد بهره‌كشي قرار دهند. حسادت يكي ديگر از ويژگي‌هاي اختلال شخصيت خودشيفته است كه به دليل خودبزرگ‌بيني ايجاد مي‌شود و به اين معناست كه فرد احساس مي‌كند هيچ‌كس نبايد در جايگاهي برتر و بالاتر از او قرار بگيرد. براي آشنايي بيشتر با اختلال شخصيت خودشيفته كليك كنيد.

درمان اختلال شخصيت خودشيفته

براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه در ادامه آن‌ها را با يكديگر بررسي خواهيم كرد. درمانگران مي‌توانند با توجه به وضعيت فرد، ميزان پذيرش وي و همين‌طور نوع مشكلاتي كه در زندگي او ايجاد شده يكي از اين روش‌ها را انتخاب نمايند و يا از مجموعه آن‌ها استفاده كنند. بينش پايين فرد نسبت به اختلالي كه دارد و همين‌طور باور وي به توانمندي خود معمولاً مي‌تواند دشواري‌هاي بسياري را در فرايند درمان ايجاد نمايد.

تماس با مشاور

درمان شناختي-رفتاري

يكي از اصلي‌ترين روش‌هايي كه براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته مورداستفاده قرار مي‌گيرد درمان شناختي-رفتاري است. در اين درمان به فرد كمك مي‌شود تا باورهاي اشتباهي كه در مورد بي‌نقص و عالي بودن خود دارد را كنار بگذارد و باورهاي سازنده‌تري را جايگزين آن‌ها نمايد. علاوه بر اين حساسيتي كه اين افراد به ارزيابي شدن از جانب ديگران دارند نيز در اين درمان موردبررسي قرار مي‌گيرد. در درمان شناختي-رفتاري علاوه بر ارزيابي باورهاي ناكارآمد در اين افراد رفتارهاي نامناسب آن‌ها نيز موردبررسي قرار گرفته و رفتارهاي صحيح‌تري جايگزين آن‌ها خواهند شد.

روش‌هاي آرام‌سازي براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته

استفاده از تكنيك‌هاي آرام‌سازي معمولاً مي‌تواند جزئي از فرايند درمان اختلال شخصيت خودشيفته باشد. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه چنانچه مورد ارزيابي و انتقاد قرار گرفت و يا توجهي را كه انتظار داشت از ديگران دريافت نكرد به‌جاي عصبانيت و بدرفتاري با استفاده از اين تكنيك‌ها خود را آرام كرده و رفتار نامناسبي نشان ندهد.

درمان‌هاي هيجان مدار

يكي از نقاط ضعف اصلي بيماران مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته اين است كه آن‌ها توانايي درك احساسات ديگران و همدلي با آن‌ها را ندارند. درمان‌هاي هيجان مدار به اين افراد كمك مي‌كند تا با احساسات و هيجانات ديگران آشنا شوند و توانايي همراهي و همدلي با آن‌ها را پيدا كنند.

دارودرماني

هيچ داروي خاصي براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته وجود ندارد بااين‌حال درصورتي‌كه درمانگر احساس كند بيمار در زمينه‌هاي خاصي نياز به استفاده از دارو دارد مي‌تواند از اين شيوه درماني نيز براي بهبود شخصيت خودشيفته استفاده كند.

خانواده‌درماني

علاوه بر شخصيت خودشيفته اطرافيان وي نيز ازجمله افرادي هستند كه مي‌بايست در جلسات درماني شركت داشته باشند. حضور خانواده در درمان اختلال شخصيت خودشيفته معمولاً با دو هدف صورت مي‌گيرد. يكي از اين اهداف اين است كه درمانگر وظيفه دارد آگاهي اعضاي خانواده را از اين اختلال و همين‌طور شيوه برخورد با فردي كه دچار اين بيماري شده است افزايش دهد. درصورتي‌كه آگاهي خانواده در اين زمينه افزايش پيدا كند آن‌ها توانايي بيشتري براي مديريت شرايط خواهند داشت و درنتيجه احتمال بروز تنش ميان اعضا كاهش پيدا مي‌كند.

علاوه بر افزايش آگاهي خانواده، مبتلايان به اختلال شخصيت خودشيفته معمولاً آسيب‌هاي روحي بسياري را تجربه خواهند كرد. آن‌ها معمولاً به دليل بدرفتاري و بي‌توجهي‌هاي مبتلايان به اين اختلال مشكلاتي نظير افسردگي و يا ضعف اعتمادبه‌نفس را تجربه مي‌كنند. استفاده از جلسات خانواده‌درماني به اين افراد كمك خواهد كرد تا سلامت روحي خود را حفظ كنند.

بي‌توجهي به درمان اختلال شخصيت خودشيفته

در اين قسمت به اين سؤال پاسخ خواهيم داد كه درمان اختلال شخصيت خودشيفته چه اهميتي دارد و در صورت بي‌توجهي به درمان چه پيامدهايي در انتظار فرد خواهد بود؟ به‌طوركلي مبتلايان به اختلال شخصيت، اعتقادي به ويژگي‌هاي اخلاقي ناسازگار خود ندارند و به همين خاطر اقدامي نيز براي درمان آن انجام نخواهند داد. اين درحاليست كه رفتارهاي آن‌ها معمولاً باعث عذاب و ناراحتي در اطرافيان شده و مشكلاتي را براي آن‌ها ايجاد مي‌كند. به همين خاطر توجه به درمان اختلال شخصيت خودشيفته باعث خواهد شد كه روابط آن‌ها با اطرافيان شرايط بهتري پيدا كرده و بسياري از مشكلات در روابط ميان فردي بيمار كاهش مي‌يابد.

اگرچه مبتلايان به اختلال شخصيت خودشيفته معمولاً به‌عنوان افرادي مغرور و بي‌احساس شناخته مي‌شوند بااين‌حال آن‌ها در درون خود احساسات ضدونقيضي را تجربه مي‌كنند كه حجم زيادي از انرژي رواني آن‌ها را صرف خود مي‌كند. درصورتي‌كه اين اختلال در فرد درمان شود انرژي رواني آن‌ها به‌جاي تمركز بر اثبات خود به‌عنوان بهترين فرد، صرف امور سازنده‌تري شده و درنتيجه بهره‌وري وي افزايش پيدا مي‌كند.

سؤالات متداول

1. بهترين روش براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته كدام است؟

روش‌هاي مختلفي براي درمان اين اختلال وجود دارد كه درمانگر با توجه به شرايط فرد مي‌تواند يكي از آن‌ها يا تركيبي از اين روش‌ها را انتخاب كند. بااين‌حال درمان‌هاي شناختي-رفتاري ازجمله بهترين درمان‌ها هستند.

2. آيا دارويي براي درمان اختلال شخصيت خودشيفته وجود دارد؟

هيچ دارويي براي درمان اختلالات شخصيت ساخته نشده است بااين‌حال درصورتي‌كه درمانگر احساس كند فرد به دليل مشكلات ثانويه نياز به استفاده از داروي خاصي دارد مي‌تواند از داروها نيز استفاده نمايد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

شماره تماس ذهن نو

 

منبع :

اختلال شخصيت خودشيفته 

 درمان اختلال شخصيت خودشيفته

امتیاز:
بازدید: 9
برچسب:
:
[ 1399/9/15  ] [ ۱۲ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب